CarrotCake Whoopie pies

Ingrediƫnten voor 12 stuks (dubbel) of 24 enkele:

Boter om in te vetten

300g zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

1 tl kaneel

100gr zachte roomboter

125gr lichte basterdsuiker

1 ei

1 zakje vanillesuiker

125 ml melk

175 gr geraspte winterpeen

75 gr gehakte walnoten

75 gr rozijnen

 

Voor de vulling, wanneer je dubbele wilt maken:

200 gr verse roomkaas

4 el honing

 

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 2 bakplaten in. Vermeng de boem met het zout en de kaneel. Mix de boter, de suiker, het ei en de vanillesuiker in een grote kom tot het lichtgeel en luchtig is. Roer dan de melk erdoor. Schep de wortel, noten en rozijnen door het beslag en als laatste het bakmeel. Schep mbv een eetlepel 24 hoopjes beslag op de bakplaten en bak deze in 12 tot 16 minuten gaar (bij mij meestal pas na +/- 25 min!). Laat ze 5 minuten afkoelen, schep ze dan op een rooster en laat ze daar verder afkoelen.

Verdere afwerking als je dubbele wilt maken:

Mix intussen de roomkaas met de honing glad. Besmeer de helft van de koeken met het roomkaasmengsel en druk de andere helft erboven op.