CarrotCake Whoopie pies
Ingrediƫnten voor 12 stuks (dubbel) of 24 enkele:
Boter om in te vetten
300g zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
1 tl kaneel
100gr zachte roomboter
125gr lichte basterdsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
125 ml melk
175 gr geraspte winterpeen
75 gr gehakte walnoten
75 gr rozijnen
Voor de vulling, wanneer je dubbele wilt maken:
200 gr verse roomkaas
4 el honing
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 2 bakplaten in. Vermeng de boem met het zout en de kaneel. Mix de boter, de suiker, het ei en de vanillesuiker in een grote kom tot het lichtgeel en luchtig is. Roer dan de melk erdoor. Schep de wortel, noten en rozijnen door het beslag en als laatste het bakmeel. Schep mbv een eetlepel 24 hoopjes beslag op de bakplaten en bak deze in 12 tot 16 minuten gaar (bij mij meestal pas na +/- 25 min!). Laat ze 5 minuten afkoelen, schep ze dan op een rooster en laat ze daar verder afkoelen.
Verdere afwerking als je dubbele wilt maken:
Mix intussen de roomkaas met de honing glad. Besmeer de helft van de koeken met het roomkaasmengsel en druk de andere helft erboven op.