Carrotcupcakes

 

Ingrediƫnten voor 12 tot 20 standaard cupcakes:

240 gram bloem

240 gram suiker

200 ml zonnebloem olie

3 eieren

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel zout

300 gram wortels, fijn geraspt

2 theelepels kaneel

150 gram gehakte noten, pecan of walnoot (optioneel)

 

 

Methode Meng alle droge ingrediƫnten even met een vork door elkaar in een kom. Klop de eieren met een garde even los en voeg dit samen met de olie toe aan het droge mengsel. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid eventjes kort tot een mooi geheel. Roer de geraspte wortels en noten door het beslag met een spatel of houten lepel. Dit beslag is niet heel romig, dit komt door de olie. Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes ongeveer 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.