Simpele Carrotcake:
Ingrediƫnten:
1 pak kruidkoek mix van koopmans of home made (niet van die huismerk pakken met mix voor 2 caken, dat werkt om de een of andere reden niet)
150 ml zonnebloemolie
50 ml water
4 eieren
100 gr geraspte wortel
Voor de afwerking:
45 gram walnoten
250 gram mascarpone
75 gram poedersuiker
Roer de mix met de zonnebloemolie, het water , de eieren en de geraspte wortel met een spatel door elkaar. (niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag over een ingevette springvorm (24 cm doorsnede) . Bak de carrotcake volgens de aangegeven baktemperatuur op de verpakking in ca 50 min goudbruin en gaar (te controleren met een sateprikker). Roer de mascarpone met de gezeefde poedersuiker tot een gladde massa. Snijd de afgekoelde cake horizontaal door en vul deze met de helft van de mascarpone massa. Bestrijk de bovenkant met de overige mascarponemassa en garneer met de gehakte walnoten.