Wortelsoep

Benodigdheden:

400 ml kokosmelk

2 kippenbouillontabletten

500 gr geschrapte worteltjes in plakjes

300 gr kipfilet in reepjes

1 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

1 tl gedroogde munt

 

  1. Doe de kokosmelk, de bouillontabletten, 750 ml water en de wortelplakjes in een soeppan en breng het geheel aan de kook.  Kook het 10 min.
  2. Schep in een diep bord de kipfilet met de gemalen komijn, zout en peper om. Verhit een grillpan en rooster de kipreepjes in 5 min goudbruin en gaar,
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
  4. Breng de soep verder op smaak met munt, zout en peper. Verdel de soep over 4 kommen en schep er de gegrilde kipreepjes op.