Wortelstoof gerecht

Benodigdheden:

600 gram wortelen

1 ui

1 citroen

2 takjes peterselie

50 gr boter

½ tl paprikapoeder

½ blokje groentebouillon

25 gr rozijnen

100 ml crème fraîche

Zout

Peper

50 gr cashewnoten

 

  1. Maak de wortelen schoon en snijd deze in plakken. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers ½ citroen. Hak de peterselie fijn.
  2. Fruit de wortel met de ui +/- 5 min. in de boter in een stoofpan en fruit de citroenrasp en paprikapoeder even mee. Los het bouillonblokje even in 100ml water op. Voeg de bouillon, 2 el citroenrasp en de rozijnen aan de wortel toe en laat het gerecht afgedekt in 15 min garen.
  3. Verwarm de crème fraîche met de wortels mee, laat de saus iets inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Garneer de wortelstoof met zout en peper.