Wortelstoof gerecht
Benodigdheden:
600 gram wortelen
1 ui
1 citroen
2 takjes peterselie
50 gr boter
½ tl paprikapoeder
½ blokje groentebouillon
25 gr rozijnen
100 ml crème fraîche
Zout
Peper
50 gr cashewnoten
- Maak de wortelen schoon en snijd deze in plakken. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers ½ citroen. Hak de peterselie fijn.
- Fruit de wortel met de ui +/- 5 min. in de boter in een stoofpan en fruit de citroenrasp en paprikapoeder even mee. Los het bouillonblokje even in 100ml water op. Voeg de bouillon, 2 el citroenrasp en de rozijnen aan de wortel toe en laat het gerecht afgedekt in 15 min garen.
- Verwarm de crème fraîche met de wortels mee, laat de saus iets inkoken en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de wortelstoof met zout en peper.