Worteltaart

Benodigdheden:

Voor het glazuur:

100 gram poedersuiker

50 gram roomkaas

25 gram margarine

2,5 milliliter vanille

 

Voor de taart:

225 gram bloem

225 gram geraspte wortel

150 gram margarine

250 gram basterdsuiker

2 theelepels kaneel

1 eetlepel citroensap

1,5 theelepel bakpoeder

1 ei

Rozijnen

Naar smaak kunnen ook noten worden toegevoegd.

 

  1. Meng voor het glazuur alle ingrediƫnten samen.
  2. Smelt de boter en de suiker voor de taart samen.
  3. Meng hierdoor heen: bloem, wortelrasp, kaneel, bakpoeder, citroensap en rozijnen.
  4. Klop het ei en voeg ook deze toe aan het taartmengsel.
  5. Roer door tot alles goed gemengd is.
  6. Vet een bakvorm in; en leg bak papier op de bodem.
  7. Giet het taart mengsel in de bakvorm en bak deze 50 minuten op 1800.
  8. Wanneer de taart is afgekoeld kunt u het glazuur erover strijken.