Worteltaart
Benodigdheden:
Voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
50 gram roomkaas
25 gram margarine
2,5 milliliter vanille
Voor de taart:
225 gram bloem
225 gram geraspte wortel
150 gram margarine
250 gram basterdsuiker
2 theelepels kaneel
1 eetlepel citroensap
1,5 theelepel bakpoeder
1 ei
Rozijnen
Naar smaak kunnen ook noten worden toegevoegd.
- Meng voor het glazuur alle ingrediƫnten samen.
- Smelt de boter en de suiker voor de taart samen.
- Meng hierdoor heen: bloem, wortelrasp, kaneel, bakpoeder, citroensap en rozijnen.
- Klop het ei en voeg ook deze toe aan het taartmengsel.
- Roer door tot alles goed gemengd is.
- Vet een bakvorm in; en leg bak papier op de bodem.
- Giet het taart mengsel in de bakvorm en bak deze 50 minuten op 1800.
- Wanneer de taart is afgekoeld kunt u het glazuur erover strijken.